I sandhed et "dogme" indlæg

I sandhed et “dogme” indlæg

sisse_01

Kuk kuk – er der nogen…?

Formentlig ikke. For dette er mit absolut først indlæg på sitet her. Indtil i dag har jeg primært blogget på mit forretningssite www.sissefindnielsen.dk, men i et mindre omfang og primært om psykologfaglige temaer, da jeg er privatpraktiserende psykolog. Men jeg forestiller mig, at løsne tøjlerne noget mere i dette forum og skrive om nøjagtig hvad der ‘passer mig’.

Du har formentlig lagt mærke til mit seriøst nøgne og ufuldstændige blogdesign, men jeg opdagede pludselig at jeg var ‘online’ med en standard “Hej Verden”- besked, og i et kort øjeblik fik jeg stress ved tanken om alt det jeg skulle have lavet på siden, før den var bare nogenlunde præsentabel og mit første blogindlæg værdigt.

Derfor traf jeg en beslutning om at droppe stressen og blot invitere dig med indenfor i mit cyberspace byggerod. Faktum er jo, at de hyggeligste sammenkomster ofte finder sted i en tom lejlighed med to ølkasser, et stearinlys og en sixpack dåsebajer fra den lokale kiosk. Hvis jeg først byder dig velkommen når alting er perfekt (hvis det nogensinde sker) er sandsynligheden for at jeg er stressed-out og har mindre at byde på større end ved denne her ‘dogme-model’, hvor teksten stort set kommer før tanken. Ihvertfald den gennemtænkte af slagsen.

Så velkommen til. Slå dig ned på en kanten af en flyttekasse og følg processen. Og hvis du får en idé til hvilke vindueskarme jeg skal skal stille hvilke planter, siger du bare til. I am all ears.

Nu nævnte jeg lige “dogme” som model for mine skriverier her. Det skyldes, at jeg kom til at tænke på ‘Dogme 95’, som var en oprørsbevægelse indenfor film-verdenen udviklet i 1995 af “dogmebrødrene” og filminstruktørerne Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Kristian Levring og Søren Kragh-Jacobsen.

Formålet med ‘dogme 95’ var at forenkle filmproduktionen og lade historien og skuespillet træde frem i modsætning til mediet, som på daværende tidspunkt var domineret af overfladisk, oversminket amerikansk mainstream film. Dogmebrødrene udviklede sågar et kyskhedsløfte eller regelsæt om naturlighed i produktionen, dvs. ingen rekvisitter, kun håndholdt kameraer mm., som alle dogmeinstruktører var tvunget til at efterleve.

Det kommer næppe til at blive stilen her fremover, da jeg elsker alt der fremstår ‘lækkert’ og æstetisk . Så selvom jeg er psykolog er jeg altså ikke ligefrem ambassadør for synspunktet ´det-er-det-indre-der-tæller’ i klassisk forstand, idet jeg er en sucker for alt det lækre ydre. Bevares, selvfølgelig tæller det indre, men personligt har jeg bare så meget mere overskud, når jeg befinder mig i lækre omgivelser og ikke har huller i skoene.

Enough talk for i dag. Jeg skal nemlig pakke. For ikke blot er bloggen her en byggeplads – jeg er også ved at flytte min psykologpraksis i den ‘virkelige’ verden, og jeg glæder mig som en baby til at flytte ind i mit nye kontor i morgen. Så mon ikke mit næste indlæg bliver skrevet derfra i ægte byggerod?!

Anyway – tak for besøget.

Gode hilsner

Sisse

6 kommentarer

 • Charlot Andersen

  Spændende at følge dig 🙂 og dejligt med din ærlige og menneskelige tilgang til livet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mary

  Jeg vil da også ønske dig tillykke med med din nye side. 😉 Den ser jeg da også frem til at følge. Tiltaler mig at det netop ikke er en tænk før du skriver, men kommer frit fra leveren. Hvor befriende;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissefind

   Tak Mary, hvor er det dejligt med jeres kommentarer:) Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Kruse

  Tillykke med alt det nye, Sisse!!! Jeg GLÆDER mig til at følge med:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissefind

   Taaak Line, så blev du den FØRSTE der skrev på min side:) Knus!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I sandhed et "dogme" indlæg